Algemene Voorwaarden

 

Algemene Voorwaarden

Versie maart 2020

Byes-fotografie

Tnv. Esther Verwijs

Email: byesfotografie@outlook.com

Website: https://www.facebook.com/Byes-fotografie-108650260049306 & byesfotografie.nl

 

1 – Copyright

Op de foto’s gemaakt door Esther van Byesfotografie  rust copyright. Herdrukken, printen en ontwikkelen voor persoonlijk gebruik van de foto’s in familiekring is toegestaan. De foto’s mogen niet bewerkt worden zoals bijsnijden van de beelden, het zelf converteren van kleur naar zwart wit of andere kleurbewerkingen.

De rechten worden niet afgekocht bij het boeken van een fotosessie tenzij specifiek afgesproken in de tot stand gekomen overeenkomst met een daarvoor afgesproken tarief. Voor overige publicaties (tijdschriften, commercieel gebruik of non-profit instellingen) dient eerst toestemming gevraagd te worden aan Esther Verwijs van Byesfotografie. Voor commercieel gebruik zullen er extra kosten in rekening worden gebracht. Doorverkoop van foto’s is niet toegestaan tenzij anders overeengekomen.

 

2 – Publicatie op social media

Gebruik van de foto’s op social media zoals Twitter, Instagram, Facebook en andere social media en blogs mag. De foto’s worden zonder beeldmerk verstuurd. De ontvanger van de foto’s dient daarom altijd enige vorm van naamsvermelding te gebruiken bij publicatie van de foto’s en/of verwijzing naar website of Facebookpagina van byesfotografie. Je bent altijd vrij om berichten van byesfotografie te delen of om jezelf erin te taggen.

Het is niet toegestaan om de foto’s op het internet te plaatsen in een andere bewerking dan door byesfotografie is aangeleverd. Dit houdt in: Bijsnijden van de beelden, het zelf converteren van kleur naar zwart wit of andere kleurbewerkingen (zoals filters).

 

3 – Levering

Alle foto’s worden bewerkt naar stijl en smaak van byesfotografie . Binnen een afgesproken termijn (enkele dagen tot maximaal twee weken) ontvang je een link naar een beveiligde webpagina waar je een selectie van de gemaakte foto’s in lage resolutie en met een watermerk kunt bekijken. Je kunt hier de mooiste foto’s uitkiezen. Wil je meer foto’s hebben dan in het afgesproken pakket zitten? Dat kan tegen een meerprijs. Vervolgens ontvang je de gekozen foto’s binnen een week digitaal in hoge resolutie en zonder watermerk via WeTransfer (let op: download blijft één week beschikbaar).

Onbewerkte foto’s (RAW-bestanden) worden nooit geleverd en zijn niet te koop. Fotoafdrukken, fotoproducten en fotoalbums kun je in hoge kwaliteit bestellen via byesfotografie.

 

4 – Verzetten

Afspraak verzetten? Meld dit dan zo snel mogelijk schriftelijk of per mail, het liefst een dag voor de fotoshoot. Het is geen probleem om de fotoshoot te verzetten. Hetzelfde geldt als ik zelf ziek ben of mijn werkgever mij een dag van te voren belt of ik wil komen werken. Ik laat het je waar mogelijk een dag van tevoren weten en dan maken we een nieuwe afspraak.

 

5 – Annuleren

Tenzij anders afgesproken, is het normaal gesproken niet mogelijk de fotoshoot te annuleren. Een geldige annulering is bijvoorbeeld het geval bij ernstige ziekte of overlijden van een van de personen waarvoor de boeking werd gedaan. Bij een ongeldige annulering wordt er € 45,-  annuleringskosten in rekening gebracht.

Met foto’s leggen we die momenten in ons leven vast, waar we later nog met plezier aan terugdenken. In een gezin met jonge kinderen is het vaak druk. Neem de tijd om ook deze fase in jullie gezin vast te leggen, als een waardevolle herinnering voor later. Want voor je het weet zijn die kleine kindjes groot…

 

6 – Betaling en aanbetaling

Betalen kan contant op de dag van de fotoshoot. Wil je het bedrag liever overmaken, dan kan dat vooraf op de factuur vermeld rekeningnummer en o.v.v. factuurnummer. Zonder betaling ontvang je geen foto’s.

Voor alle fotoshoots geldt een aanbetaling van 50% die binnen 14 dagen na reserveren van de fotoshootdatum overgemaakt moet zijn. Pas na de aanbetaling is de gereserveerde datum definitief. Het restantbedrag betalen jullie vervolgens binnen 14 dagen na de fotoshoot. Als je fotoproducten via byesfotografie bestelt, dan dien je deze eerst te betalen voordat ik de bestelling plaats.

7 – Privacy

byesfotografie gaat vertrouwelijk om met persoonsgegevens. Conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heb ik bijgevoegde privacyverklaring opgesteld.

Met het delen van foto’s wil ik anderen informeren over mijn werk. Ik plaats de foto’s online met een watermerk. In bijgevoegd formulier kun je je wensen omtrent het delen van foto’s aangeven (social media, promotiedoeleinden, website). Je kunt dit thuis alvast printen en invullen. Heb je geen printer, dan zorg ik dat er aan het begin van de fotoshoot een formulier klaarligt. Je kunt altijd terugkomen op je beslissing.

8 – Aansprakelijkheid

Byesfotografie werkt veilig en hygiënisch en doet er alles aan om de fotoshoot naar wens te laten verlopen. Heb je speciale wensen? Laat dit zoveel mogelijk van tevoren weten. Als je tijdens de fotoshoot ergens mee zit, bespreek dit dan direct. Je kunt byesfotografie achteraf niet aansprakelijk stellen voor het niet voldoen aan bepaalde verwachtingen.

Deelname aan een fotosessie is geheel op eigen risico. byesfotografie kan in geen geval aansprakelijk worden gesteld bij lichamelijke dan wel materiële schade veroorzaakt tijdens de fotoshoot. Schade aan de (studio)materialen van de fotograaf door toedoen van de opdrachtgever kunnen bij de opdrachtgever verhaald worden.

9 – Garantie en nabestellen

Opdrachtgever is zelf verantwoordelijk voor het correct opslaan en bewaren van de ontvangen foto’s. Byesfotografie bewaart de gemaakte foto’s in beginsel minimaal een half jaar. Hierna worden de gemaakte foto’s in het archief opgeslagen.